2016-09-02 17:07:55• hírek • Kocsis Zoltán

Egyre több kiskorút kell visszafordítani a határtól

Egyre gyakoribb eset, hogy a határátkelők munkatársai kiskorúakat fordítanak vissza Románia határaitól, az esetek túlnyomó többségében a hiányzó dokumentációk hiánya miatt. Éppen ezért a Román Határrendészet tájékoztató kampányt indított.

Csak augusztusban és csak a petei határátkelőtől 270 kiskorú esetében tagadták meg a határátkelést. Figyelembe véve, hogy az adott periódusban 3800 kiskorú próbálta meg elhagyni az ország területét, a visszafordítottak aránya 7,1%.

A kiskorúak határátlépéséről szóló 2005-ös trövény szerint a kiskorúak útlevéllel vagy személyigazolvánnyal hagyhatják el az országot. Ám kizárólag kísérő társaságában! Ez lehet szülő vagy felhatalmazott személy.

Amennyiben mindkét szülő velük van, akkor az ügy egyszerű...

Kampányában a határrendészet felhívja a figyelmet, hogy amennyiben csak az egyik szülő kíséri a fiatalt, akkor annak fel kell mutatnia a másik szülő írásos felhatalmazását. Ha nem a szülők a kísérők, akkor az illetőnek fel kell mutatnia mindkét szülő felhatalmazását valamint egy nyilatkozatot, amelyben szerepel az utazás célja, célpontja.

A Román Határrendészet zöld számot is üzemeltet, amelyen bármikor információkat lehet szerezni a határátkelés szabályairól a 021-9590-ás telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: